مقاطع برنجی
از چه ضایعاتی برای تولید انواع مقاطع برنجی در ایران استفاده میشود؟
تولیدکنندگان مقاطع برنجی را به نوعی میتوان “بازیافتکنندههای ضایعات” نامید. آنها ضایعات برنجی و مسی را در کورههای القایی ذوب کرده و بعد، از آن بیلت تولید میکنند. این بیلتها سپس در ابعاد و اندازههای مورد نظر برش میخورند و مجددا در کوره پیشگرم حرارت دیده و بعد از این مرحله، با پرس بیلتها را اکسترود کرده و مقاطع را تولید میکنند.
اما نکته و سوال اساسی اینجاست که تولیدکنندگان مقاطع برنجی، از چه ضایعاتی برای تولید مقاطع برنجی استفاده میکنند؟
برای تولید مقاطع برنجی، تولیدکنندگان، از انواع ضایعات برنجی، از جمله شیرآلات بهداشتی، بدنه کنتور، لوستر، شمعدان و غیره و همچنین از ضایعات مسی، از جمله ضایعات کابلی قرمز و غیره، استفاده میکنند.
چه ضایعاتی را برای تولید مقاطع برنجی نباید بکار برد؟
ضایعات برنجی به سه دسته سفاله، زردبار و سفیدبار تقسیم میشوند. از بین این سه دسته، توصیه میشود که از سفیدبار برای تولید مقاطع برنجی کمتر استفاده شود یا حتی استفاده نشود. زیرا سفیدبار حاوی کروم است و کروم تاثیر قابل ملاحظهای بر تراشکاری اعمال میکند و نباید میزان آن از یک سطح مشخص و محدودی بیشتر باشد؛ در واقع زمانی که از سفیدبار استفاد میشود، باید با مس و روی مجددا آلیاژسازی کرد.
سوالی در این بحث مطرح است و آن این است که این ضایعات از کجا تامین میشوند؟
اکثر تولیدکنندگان مقاطع برنجی، ضایعات مورد نیاز خود را از “استوک خاوران” تهیه میکنند. ضایعاتی که از سطح شهر جمعآوری میشود به واحدهایی در خاوران منتقل میگردد، سپس این ضایعات از هم تفکیک شده و در استوک خاوران به فروش میرسند.
بدون دیدگاه